Jadłospis
Poniedziałek 18.03.2024
Śniadanie: Chleb graham z masłem, szynka z mleczkowa, sałata, papryka, herbata z cytryną.
Obiad: Krupnik z kaszy jaglanej na wiprzowinie, włoszczyzna, makaron z musem jabłkowym i serem białym, kompot.
Podwieczorek: Bułka z masłem, powidła, kawa inka, kiwi.
Wtorek 19.03.2024
Śniadanie: Płatki jęczmienne na mleku, bułka z masłem, pasta z soczewicy z pomidorami.
Obiad: Zupa krem z cukinii na wieprzowinie z grzankami, filet z kurczaka, ziemniaki, surówka z czerwonej kupusty, kompot.
Podwieczorek: Drożdżówka, herbata z cytryną, banan.
Środa 20.03.2024
Śniadanie: Chleb krseowy z masłem, szynka drobiowa, kiełki z lucerny, herbata z cytryną, gruszka.
Obiad: Zupa ogórkowa na wieprzowinie, włoszczyzna, medalion z miruny w warzywach, ryż jaśminowy, kompot.
Podwieczorek:Budyń czekoladowy, ciasteczka owsiane.
Czwartek 21.03.2024
Śniadanie: Płatki śniadaniowe na mleku, bułka z masłem, ser żółty, rzodkiewka.
Obiad: Zupa zacierkowa na drobiu, włoszczyzna, szynka wieprzowa w sosie własnym, kasza jęczmienna, surówka z pora, kompot.
Podwieczorek: Koktajl jogurtowo-owocowy z truskawkami, chrupki kukurydziane.
Piątek 22.03.2024
Śniadanie: Chleb razowy z masłem, jajko ze szczypiorkiem, kawa inka, jabłko.
Obiad: Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami, pierogi z mięsem okrasą z cebulki, suróka z marchewki i jabłka, słonecznik prażony, kompot.
Podwieczorek: Mus owocowy, biszkopty.